09 Terugreis naar Nederland

9 juni 2024 - Arnhem, Nederland

En toen was het ineens zover; een van de meest bijzondere weken in mijn leven voorbij. Op de groepsapp van Zorggroep Apeldoorn AlpeduZes wensen alle teamgenoten elkaar vanaf 05:30 uur al goede reis naar huis of naar een vakantiebestemming. Omdat wij de terugreis in 2 etappes doen, vertrekken Erik en ik pas iets na 10.00 uur. Dus relatief op ons gemakje ontbijten, inpakken en schoonmaken. Nog even zwaaien naar het appartement en dan nog 1 x keer de berg af. Het blijft ongelooflijk dat ik dit beklommen heb! Laat staan 2 x met een bont en blauw gekneusd been. Ik zal ook een volgende keer dat de Tour de France hier langs komt met hele andere ogen naar de etappe kijken.

20240608 Wandversiering in het appartement20240608 Laatste blik appartement20240608 Laatste blik op balkon20240608 Gang in het apprtement20240608 Auto klaar voor vertrek

Erik wilde graag nog even een ommetje maken langs Cerdon. In dit plaatsje is hij zo'n 10 jaar terug nog met zijn vrouw geweest om wijn te kopen en zijn bedoeling is om daar nog een doosje van mee te nemen. Cerdon blijkt een zeer charmant en authentiek plaatsje. En eenmaal bij de wijnboer blijkt Erik gelijk te hebben; de wijn is erg lekker!

20240608 Wijnboer in Cerdon gevonden20240608 Erik koopt Cerdon wijn20240608 pleintje in Cerdon20240608 Cerdon beekje20240608 Cerdon centre ville

Daarna verder gereden naar onze tussenstop in Golbey, vlak bij Epinal. In een eenvoudig maar prima hotelletje overnacht, na eerst in het naastgelegen restaurant lekker gegeten te hebben. Uiteraard met een goed glas franse wijn erbij:)

20240608 restaurant in Golbey20240608 Hotel in Golbey

De volgende ochtend rustig ontbeten en rond 9.30 uur vertrokken. Nog een lunchpauze gehouden in het zonnetje op een parkeerplaats in Luxenburg. Daarna in 1 x door naar Arnhem, waar we rond 17.30 uur aankwamen. Na een kopje koffie vertrok Erik weer naar Almelo. Het weer was nog aardig en na 2 dagen rondhangen in een auto (terwijl schitterend fietslandschap aan ons voorbij trok), kreeg ik de kriebels. Dus nog gauw even de racefiets weer uit de schuur gehaald om nog een rondje te fietsen langs mijn meest favoriete plekjes in Nederland: Meinerswijk, Lombok, Oosterbeek en door landgoed Mariendal weer naar huis. Emma had mijn auto te leen gekregen en kwam deze 's avonds nog terugbrengen. Kon ik haar ook meteen de bergmarmot knuffel geven die ik vanaf de Alpe had meegenomen. Dat was goed gezelschap voor Junior, de knuffel die ik van Emma kreeg en meeging naar Alpe d'Huez en mij veel geluk gebracht heeft. Nu nog even opruimen en gauw gaan slapen. Na zo'n bewogen week en lange reis moet dat wel lukken!

20240605 Junior en Berend Bergmarmot

1. Rita van Essen:
    10 juni 2024
    Goeie morgen lieverd, ik hoop dat je heel goed en tevreden en voldaan hebt geslapen in je eigen bed. Wat heb je veel beleefd en wat heb je een enorme prestatie geleverd. Ontzettend veel indrukken die op je netvlies staan en ik hoop dat de mooiste van al die herinneringen jou zullen sterken en moed geven om je toekomst verder in te vullen op een manier die jou gelukkig maken. Je ging door diepe dalen maar hebt gelukkig ook schitterende hoogtepunten bereikt. Koester die hoogtepunten en de warme vriendschappen. Geen gemakkelijk leven, geen saai leven maar wel een rijk leven aan ervaringen, doorzettingsvermogen, een brede blik op de wereld en invoelingsvermogen. Ook dat is rijkdom. Ik wens je alle, alle goeds en liefde in welke vorm dan ook. Dag lief stoer nichie, ik hou van je xxx