08 Bijkomen op de laatste Alpe-dag

7 juni 2024 - Alpe d'Huez, Frankrijk

Na een diepe slaap volgde een spannend moment: hoe zou ik deze ochtend mijn bed uitkomen en wat zou mijn been vandaag doen? Laat dat relatief nu reuze meevallen! Natuurlijk was de inspanning van de vorige dag goed merkbaar en deed mijn been zeer, maar niet veel meer dan de dagen ervoor dat ik getraind had. Dus na een rustig ontbijt met het fietsteam naar Bourg d'Oisans onderaan de berg vertrokken om de fietsspullen op te halen die we daar op de camping bij een kennis hadden laten liggen. En om in het gemeentehuis de kaarsen op te halen die in de bocht hadden gestaan. Daarna nog even rondgelopen in beslist charmant stadje, dat helemaal op Nederlanders en racefietsers is ingesteld. Mijzelf dus ook maar getrakteerd op een nieuw setje fietskleding, want ik vond dat ik die wel verdiend had.

20240607 Centrum Bourg dOisans_220240607 Centrum Bourg dOisans_120240607 Centrum Bourg dOisans20240607 Bruggetje in centrum Bourg dOisans

Bij terugkomst lekker in het zonnetje op het balkon gezeten en geluncht.

20240607 Koffie op balkon in de zon

Daarna alvast wat opruimen en inpakken voor ons vertrek morgenochtend. Het plan was eerst om met het hele team uit eten te gaan, maar het bleek lastig om een restaurant voor zo'n grote groep te vinden. Dus ging iedere woning voor zichzelf cateren. Aangezien Erik en ik geen zin hadden om te koken, zijn we gaan kijken of het met 2 personen wel lukt om een hapje te eten. En zowaar konden we ergens terecht in een typisch wintersportrestaurant. Lekker gegeten met jawel, een echt glaasje wijn erbij!

Daarna naar de laatste bijeenkomst in Palais du Sport. Mooi om te horen wat er allemaal bereikt is in 1 week. Na de presentatie barst het feest los met typische feestmuziek en een hossende menigte. Aangezien hossen voor mij er voor even niet in zit, ben ik dus ook niet al te lang gebleven. Roerend afscheid genomen van alle collega's die vanaf morgen ook weer hun eigen weg gaan. Wel een bijzondere band met deze mensen gebouwd tijdens dit avontuur. Ik ga ze nog missen!

20240607 Team ZGA op het eindfeest

Nu lekker slapen en morgen inpakken en deel 1 van de terugreis...

1. Rita van Essen:
    8 juni 2024
    Goeie morgen lieve Sanne, een prachtig reisblog heb je gemaakt. Alle foto's staan in een mapje 'Sanne fietst' en ik ga er een mooi filmpje van maken. Gelukkig ben je gisteren niet finaal kreupel opgestaan en goed dat je een nieuwe fiets outfit hebt gekocht, zeker heel dik verdiend. Een goeie thuisreis lieverd en hopelijk komt er nu wat rust om echt goed te herstellen. We spreken elkaar vast wel weer binnenkort. Dikke knuffel en kus, Rita